Počet položek: 0 0,- Kč

FreeStyle Libre: Měřte si krevní cukr moderně

Pravidelné sledování hodnoty cukru v krvi patří bezesporu k tomu nejdůležitějšímu, co pro sebe může diabetik I. typu udělat. Je celkem pochopitelné, že bolestivé měření glykémie pomocí testovacích proužků, vlastní krve a glukometru není pro nemocné pohodlné. Možná právě proto se tomu někteří raději vyhýbají, i když dvakrát dobře nedělají. Věděli jste, že existuje nový způsob, jak zjistit hodnotu cukr v krvi? Jmenuje se FreeStyle Libre.

Pravidelná kontrola krevního cukru

Pokud jste až dosud se sebezapřením cukr v krvi měřili, dnes máte příležitost vyzkoušet něco nového a převratného. FreeStyle Libre je pohodlný a neustále připravený vám sdělit, kolik cukru v krvi máte. Tímto získáte dokonalý přehled o svém diabetu, budete přesně vědět, kolik jídla se najíst, jestli si máte připíchnout inzulín nebo jestli nemáte hypoglykémii či naopak cukr zvýšený.

Konec rozpíchaným prstům

Součástí FreeStyle Libre je malý a diskrétní senzor, jenž se aplikuje do podkoží - většinou na ruce. Pak už jen stačí mít k němu čtečku, která vám kdykoliv, kdy ji k senzoru přiblížíte, sdělí hodnotu vaší glykémie. Snímač využívá tenké a flexibilní vlákno, které každou minutu měří hladinu glukózy. Díky tomuto již nemusíte mít prsty rozpíchané od pravidelného měření pomocí staré metody.


Pro koho je FreeStyle Libre vhodný?

FreeStyle Libre je prozatím dostupný pro pacienty s cukrovkou I. typu, který ho částečně hradí zdravotní pojišťovna. Určitě je vhodný pro mladší ročníky, protože je nutné se naučit pracovat s daty v počítači. Senzor totiž údaje ukládá do své interní paměti, do níž se vejde až osm hodin záznamů. Po přiložení čtečky se do ní data načtou a pak je možné vyexportovat. Lékař z nich získává informace, díky kterým rozhoduje o další léčbě.

FreeStyle Libre: Měřte si krevní cukr moderně - 893506 - diabetes I. typu

diabetes I. typu

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam